fredag 16 juli 2010

Länge sedan nu...

Sedan jag skrev sist alltså.
Vi har haft ett par rejäla åsk- och regnstunder de senaste dagarna. Det är så torrt i markerna så det var välbehövligt. Jag är ingen vän av åska och dunder men maken kan stå ute på balkongen och njuta av skådespelet. Själv drar jag täcket över huvudet och fantiserar mig bort till en tyst o lugn lagun...
Vi har haft Lars systrar här. Den ena kom den 5 juli ( som var en måndag) och stannade fram till fredagen. Hon hade med sig Lasse (som Agnes kallar Nasse) och dotter Johanna. Flickorna älskar deras besök och hänger som trasor runt dem hela dagarna. Vi tog dagsturer. En dag tillbringade vi i Skärhamn på Tjörn. Det finns en badstrand nere vid akvarellmuseet som är fin. Tyvärr låg vinden på mot land så alla brännmaneter drev in i viken. Trist! Vi bestämde oss för att fiska krabbor istället men hittade inga musslor så det blev inget med det heller. Det var lite synd. Vi fikade och åkte därefter till Klädesholmen för sillinköp.
Dagen därpå tog vi en tur upp i Dalsland. Det blev mycket tid i bilen. Naturen är vacker så det gjorde inte så mycket. Vårt mål var Baldersnäs. Vi stannade till i Vita Sannar för bad och fika. Det var en väldigt fin strand vi slog oss ner på. Vidsträckt med vy över Vänern. När kopparna var tomma körde vi vidare mot Håverud.
Vid akvedukten stannade vi igen och tittade på slussning, strosade vid kanalen och tittade in i butikerna. Lunchen åt vi i en uteservering. GOTT ! Flera timmar tillbringades där. Solen sken och det gjorde vi också.
Baldernäs, som var vårt egentliga mål fick bara en hastig glimt av oss. Stannade nog bara där i en timme, max.


forts. följer

Inga kommentarer: