tisdag 19 maj 2009

Lång dag!

Idag har jag agerat busschaufför,köttleverantör o fotbollsmamma. I den ordningen.
Dagen började med sedvanlig frukost till Agnes o Oscar. Elsa sover något längre än de andra o brukar sålunda komma till frukost när alla andra är färdiga. Simon anser att frukost är överskattat o hoppar vanligen över den.
Nå, Oscar travar (sent) iväg till bussen medan jag ,aningen stressat, tittar på Simon som i godan ro kletar ner håret med vax. När jag frustrerat frågar om han inte ska gå snart (läs NU) svarar han att han kan ta en något senare buss o fortsätter lugnt sitt kletande. ( Resultatet blir bra!)
Oscar kommer tillbaka med andan i halsen o talar om att bussen gått utan honom. Jo, det märker jag. Elsa tassar ner för trappan o när jag upptäcker henne ber jag henne att klä sig för att bums sätta sig i bilen. Vi måste köra Oscar till skolan. Jag jagar Agnes ett par varv innan jag får tag i henne o kan klä henne o jaga ut alla barn o vidare mot garaget.
Vid hissen ner till garaget upptäcker vi att hissen strejkar varvid hela familjen (utom Lars som i godan ro redan är på jobbet) tar trapporna. Jag med Agnes under armen...
Vi åker iväg till skolan, lämnar Oscar o därefter Simon. Jag får sms som jag svarar på medan jag kör (jag vet, inte bra) Mobilen ringer. En (annan) gosse har missat bussen . Kan jag vara jättesnäll o hämta honom o köra honom till bussen.
Det är en nätt tur på en halvtimme fram o tillbaks. Visst, jag hinner det.
Kl. tio ska jag besiktiga bilen. Efter att ha lämnat av barn nr tre på skolan lämnar jag flickorna på dagis.( Jag ringer innan vi kommer fram till dagis o berättar att Elsa inte hann äta frukost. "Skulle hon kunna få något till livs?" Jodå, det går bra.) Jag tänker flyktigt " Hoppas polisen ägnar sig åt allt annat än bilkontroller eftersom jag har körförbud fr o m idag..."
Kör då förbi en mc-polis som står i samspråk m några i en bil. : /
Klarar besiktningen o styr kosan mot Munkedal där jag ska hämta ca 75 kg kött hos min käre far. När allt är packat o klart kör jag till Ljungskile för att lasta av 50 av de 75 kg.Därefter är det dags att köra in till stan o hämta flickorna på dagis. Denna tur var inte riktigt med i bensinkalkylen vilket resulterar i att jag kör in på en mack på ångorna av den sista bensinskvätten. :) Tankar ,plockar upp Simon på stan, puttar ut honom i närheten av hemmet , hämtar flickorna och landar hemma vid halv tre ungefär. Då hjälper Simon mig med att bära in allt kött som stoppas i frysen. Den blev full! Efter det unnar jag mig en kopp kaffe och en omgång yatzy på berget tillsammans med en kompis. Flickorna härjar omkring av hjärtans lust. Det börjar dugga lite vilket tvingar in oss. Jag lagar middag, ringer hem Oscar som varit hos en kompis, packar min farmorsärvda "dra-maten" med extrakläder och lite mer kaffe , packar in barn+ ett extra grannbarn och åker till fotbollsplanerna vid Landbadet där O ska spela match.
Vi var hemma vid nio, flickorna sover, O sover strax o här sitter jag.
Lång dag med många ärenden ! Det känns oerhört bra att ha gjort allt. : )

Må gott!

Inga kommentarer: