torsdag 19 juni 2008

Pincettgrepp !

Av de fyra barn jag satt till världen är nog Agnes den som tagit mest plats.
Med sin vilda framfart har vi sällan en lugn stund. Får hon inte som hon vill skriker hon o lever om värre än rövarna på sin tid. Hon slår , sparkar o nyps!
Det är en aning enerverande. Som väl är händer det inte flera gånger om dagen i allafall.

Oftast är hon dock på gott humör. Då skiner hon ikapp med solen o charmar de flesta runt henne. Var vi än är. Ska vi handla mat hejar hon på ALLA i affären, parkerar vi bilen hejar hon på ALLA andra som också parkerat.





Vi var vid Öresjö för ett tag sedan. Vi slog oss ner på en gräsmatta några meter ifrån vattenbrynet.Det var en härlig dag! Varmt och soligt. Lars och Oscar kom snabbt ner i sjön medan sällskapet o jag makligt vräkte ut oss på filtarna. Agnes ville också bada så jag gick ner i sjön med henne och lät barnafadern ta över. När de tröttnat på plaskandet slog de sig ner hos oss för att fika. När Agnes fikat färdigt drog hon ut på turne´. Hon traskade runt till alla på gräsmattan och sade hej. "Hej,hej", sa hon och vinkade glatt. Alla hälsade tillbaks och såg mycket gladare ut. Tänk att små barn har sådan effekt på människor! När hon hälsat på alla , valde hon ut några hon fallit för och slog sig helt sonika ner hos dem. De såg lite förvånade ut. Jag fick hämta henne för själv hade hon bestämt sig för att stanna. När hon inte fick sitta kvar där traskade hon bort till en familj som grillade. Vi lät henne hållas tills hon kom gående med ett köttben i handen. Jag gick bort o bad om ursäkt för grottbäbisen.... De var så charmade av henne att de gladeligen gav bort mat bara för att se Agnes glad. Lite pinsamt faktiskt. Jag menar, vi hade ju egen mat med oss.Vi gick en promenad. Anges bestämde sig för att lägga sig till ro en liten stund. Jag tycker inte det ser särskilt avslappnat ut. Mer som en sköldpadda på rygg..



Även om korten hamnat en bit ifrån varandra här ,hänger de ihop. Lars står o tittar på Agnes-sköldpaddan.

Pincettgreppet ja...Det är något Agnes behärskar fulländat. Så liten hon är kan allt från knappnålar till trådar,legobitar och annat smått plockas upp. För att sedan ätas eller åtminståne smakas på. Hon är bedårande när hon tultar omkring o plockar med sina små fingrar. En fröjd att se.

Ha det gott !

Inga kommentarer: