ca 4-6 port
Du behöver:
ca 1 kg bogstek (För den som inte vet: Bogstek från gris heter bogstek i affären men detta kan göras på vilken fläskstek som helst)
Gnid in köttet med grillkrydda med honungssmak (är emot blandade kryddor o den här i synnerhet men sönerna tycker om den)
och ca 1½ tsk torkad salvia. Gnugga den smulig i händerna innan du strör den över köttet. Dem utvecklar fler smakämnen när den värms upp lite grann.
Klicka i lite smör i en form med 5 cm höga kanter o lägg i köttet.
Täck köttet med baconskivor och peppra med favoritpepparn. Jag använde en blandning av svartpeppar o grönpeppar som jag har i en kvarn.
Salta inte. Det är salt i grillkryddan o baconet.
Täck med folie och ställ in i 200 grader ca 1 tim.
Ta ut köttet. Testa med en sticka om köttsaften är klar. Den ska vara lite rosa men inte röd. Hacka 1 dm purjolök och två tomater. Lägg hacket runt köttet. Häll över 1½-2 dl grädde och sätt in allt i ugnen igen.
När härligheten fått vacker färg är anrättningen klar. (Testa köttsaften igen för säkerhets skull. Nu ska den vara genomskinlig.)
Skär upp i tunna skivor och servera till kokt potatis o grönsaker.
Lycka till & Smaklig måltid! =)
1 kommentar:
Funderar på att testa denna ;)
Hittade via google!
/Martin ^^
Skicka en kommentar