måndag 25 juni 2012

Alltså....jag fick hem min tenta idag. En tenta jag var helnöjd med och trodde starkt på. Icke sa nicke!! Jag blev totalt sågad och måste göra om alltihop. Är arg som ett bi - mest på mig själv - för att jag inte fattade från början vad de var ute efter. Jag hade missuppfattat hela tentauppgiften. Gaaahhh....jag blir så TRÖTT!!! Varför kag jag inte bara få glida igenom? Varför måste varenda liten grej malas igenom en köttkvarn? Åhhh.... 
Idag är det måndag. Det REGNAR!!!! Detta evinnerliga regnande gör mig oerhört frustrerad. Visst, jag får en massa tid till att röja och städa men det är liksom inte det jag vill ha mina lediga dagar till. Jag vill vara ute, plocka med växterna på balkongen eller göra små dagsutflykter. Ska hela familjen åka ut i detta väder, behöver alla utrustas med nya regnkläder först. Dyrt!


 I helgen har det firats midsommar!  På torsdagen tog vi med Simon o flickorna till GaddeSanda för sol och bad. Det var illans kallt i vattnet men solen sken och gav oss en härlig dag. När vi kom hem framår eftermiddagen bjöd vi hem ett par kompisar o grillade på berget. Det var en jätteskön kväll som väl kompenserade upp efterföljande midsommarafton. Denna afton började soligt men övergick till duggregn /ösregn/ försök till sol/ duggregn.... Hela familjen plus Simons kompis Henrik åt middag. sedvanlig sill och potatis och kött till de som tycker att sill inte är gott. Flickorna hade gjort en jordgubbstårta men hjälp av maken som blev en härlig efterrätt!  Senare på eftermiddagen tog vi oss upp på berget där det ordnats en spntan gårdsfest. Ett partytält hade satts upp och de som ville grilla fick göra det. Efter flera timmar gick jag, flickorna och en av grannarna hem till oss. Lars hade avvikit till förmån för en fest hos goda vänner. Meningen var att jag skulle sälla mig till dem men så blev det inte. Grabbarna gick hem till Henrik o jag blev kvar att ta hand om flickorna. Flickorna somnade ganska fort. Ett par grannar till kom - och vi pratade i ett par timmar. Lars kom hem och umgänget fortsatte till fram på småtimmarna. Den siste gick vid fyrasnåret :) Jag somnade vid fem och vaknade vid åtta igen. Knasigt! 


Dagen därpå  körde jag ett långpass i tvättstugan och när det var klart kom andra godingar o hälsade på. Dessa blev kvar hela dagen. Lugnt och avspänt. Mat, kaffe, efterrätt och lite sällskapsspel. Skönt med en sådan dag! :)


Igår satt maken o jag i var sin fåtölj mest hela dagen. Vi var oerhört sega och gjorde inte ett vitten att ändra på det! Det enda vettiga jag fick gjort var att vika all tvätt och baka en omgång bröd.  Det är skönt att ha sådana dagar också.


Idag har jag städat. . Nu sitter jag och inväntar middagssällskap och senare i em ska jag ner till bilverkstaden och hämta hem Pärlan som tillbringat dagen där. Hej på ett tag! :)

torsdag 14 juni 2012

Sommarlov

Jaha...23 febeuari skrev jag sist. Jag är verkligen gräslig på att uppdatera bloggen. Jag är desto mer aktiv på Facebook. Där lägger jag in värdelöst vetande om tillvaron i parti o minut. Känns inte som om det blir något över hit då. Konstigt! Idag är det årsdagen av min op. Ca 35 kg har jag tappat, vilket är bra men jag är ändå inte nöjd... Det finns mer att ta och min tanke är att det ska tas. Barnen blir stora. Större iaf. Plutten är plötsligt 14 (i september) och har upptäckt fjun på överläppen, ska åka på Dreamhack o vara borta i fyra dagar. Skrämmande!! Min lille plutt ska vara i Jönköping, ha med sig kopiösa mängder pengar för att kunna köpa skräpmat och dricka. Jag tycker det är helt vansinnigt! Nåväl, han och några kompisar ska åka o det är bara att le o se glad ut. Idag var det skolavslutning! Oscar hade fått nya grå shorts och en lila T-shirt. Han var väldigt stilig :) Elsa slutade ettan idag. ETTAN !!! Hon går i skolan och har sitt första sommarlov (jag räknar inte sommaren mellan förskoleklass och ettan) Finklädd i klänning och leggings som hon valt själv, stod hon tillsammans med sina klasskamrater och sjöng. Vackert! Agnes går på dagis, har ett år kvar innan hon börjar förskoleklass. Hon som nyss var bäbis. Hela dagisgänget kom knallande till skolavslutningen och slog sig ner i gräset. Sockersöta i regnkläder och neongula reflexvästar :) Efter skolavslutningen körde vi Agnes till en kompis och skolbarnen och jag gick på vårt traditionella restaurangbesök. I år gick vi på Thairestaurang med buffe´. Vi åt länge o väl och rullade tillbaka till bilen o åkte hem. På hemvägen plockade vi upp Simon. Väl hemma satte jag igång med middag till de som inte varit på restaurang och klippte sedan Simon. Han var vääldigt långhårig - det är han icke nu :)