onsdag 22 september 2010

Jaha...

Så var det dags för höstens första "riktiga" skov. När kroppen beter sig som den brukar, flyttar sig värken från ett ställe till ett annat. Vid skov har jag ont på alla ställen i kroppen jag brukar ha ont i , plus några till.
Det är väldigt frustrerande och jag blir ytterligt grinig!
Skriver jag inte här på ett tag beror det på det.
Självklart finns det saker att glädjas åt. Jag gräver inte ner mig i värken men i skoven är värken så intensiv överallt att jag inte kan förtränga eller tänka bort den. Blä!

Ha en härlig höst, gott folk.

Jag kommer o går med ojämna mellanrum. :)

fredag 17 september 2010

En äcklig detalj

En ganska äcklig detalj jag råkade ut för igår:
Jag stod o fixade lite käk. I detta käk skulle tillsätta lite ost. Då osten , i det närmaste, var slut och absolut inte gick att riva, bestämde jag mig för att finhacka den.
Det gjorde jag och råkade får med en fjärdedel av långfingernageln.
Det ömmar historiskt och ser urdumt ut! Plåster är ett måste.
Lev väl o håll fingrar o naglar utom räckhåll för skarpa knivar! :)

torsdag 16 september 2010

ditt o datt

Jag började dagen med att forsla runt på familjen. Eftersom vi har så liten bil nu, fick inte alla plats. Oscar och Elsa tog därför bussen till skolan. Det går ingen större nöd på dem för det. Bussen går ända fram till skolan.
Agnes lämpades av på dagis, Simon utanför sin skola och maken på sitt jobb. Själv avslutade jag turen på min skola. Där skulle ett par i klassen träffas för att jobba med en drös instuderingsfrågor. Vi blev bara två men fick gjort nästan allihop. Det var skönt att få dem gjorda. :)
När jag kom hem fixade jag till lite mat, fick besök och har ägnat kvällen åt meningslösa (men roliga) spel på Facebook, samt kokat äppelkräm.
Jag hystade i en försvarlig mängd kanel också. Nam nam :)
Nu är barnen nattade och jag sitter här och skriver.
Jag ska strax fortsätta med instuderingsfrågorna och sedan krypa till kojs.
Hav en god natt, alla !

onsdag 15 september 2010

Plugg

Nu sitter jag o pluggar företagsekonomi. Det är krångligt och jag bara blandar ihop en massa olika termer hela tiden . MORR !

måndag 13 september 2010

Äpplen



Efter en hel dag med föreläsningar i enbart företagsekonomi kände jag att skallen behövde rensas.

Igår kom maken hem med en hel kasse äpplen som vi fått av några vänner.
De är jättegoda! En hel kasse hinner dessvärre inte ätas innan de blir dåliga så jag har kokat saft ikväll.
Eller ja...den är inte färdig. Äpplena är urkokta, gojan ligger i en ställning och ska rinna av till i morgon. Då ska socker och en gnutta vanilj tillsättas. :)
Behöver jag tala om att det doftar härligt ?



söndag 12 september 2010

Glädje och sorg


Min farbror Nisse dog natten till igår. Han var väldigt sjuk sista tiden,vilket i sig är sorgligt. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.
Han lämnar också barn, barnbarn, syskon och deras barn och barnbarn efter sig. Eftersom vi är många håller vi Nisse levande genom våra minnen. Det känns skönt!

På morgonen, när pappa ringde för att ge beskedet, var jag ute med Elsa.
Elsa skulle spela basket och jag skulle,under tiden, köpa en dop-present till en liten tös. När jag var klar med det hämtade jag upp Elsa och körde henne till bussterminalen där hon skulle åka vidare.
På grund av det fick inte jag veta något förr
än jag stod på kyrkbacken, strax innan dopet. Det kändes en aning paradoxalt måste jag erkänna.
Jag ringde pappa lite senare och pratade med honom.
Ledsamt är det och saknad kommer Nisse definitivt att bli. Samtidigt är det skönt att hans lidande är över.

Glädje och sorg - en del av livet...



Nisse med en av sina söner,Peder och Peders son Melvin.

fredag 10 september 2010

torsdag 9 september 2010

Ego


Jag är ju sällsynt aktiv på Facebook.
Där kan man göra om ett foto så att det ser tecknat ut. Väldigt kul!
Det har jag gjort o ska härmed ha en egostund o lägga upp resultatet här. :)
Det blev riktigt bra!




söndag 5 september 2010

Oscar

Idag fyller Oscar ,barn nummer två i skaran, 12 år.
Detta firas med glass/marängtårta och trevligt sällskap i form av familjen och en kompis till Oscar.
På förmiddagen åkte han och jag till affären för att köpa det som fattades, dvs allt. Sedan åkte vi hem och packade upp alla kassar för att fortsätta med att baka. Eftersom tiden har en tendens att rusa iväg, bestämde jag mig för att göra hastbullar och köpa småkakor.
Jag gjorde en hastkrans och Oscar gjorde en. De blev fina bägge två :)
När gästerna kommit ska jag lägga ihop tårtan. Middag hinner vi inte med.
Så är det varje gång någon i familjen fyller år. Vi fixar och donar, bakar och står i. Plötsligt utbrister någon: "Mamma, jag är hungrig!!!" Hoppsan!
"Det hinner vi inte med nu. Vi äter något senare."

Följden blir att alla äter sig mätta på kaffebröd. Detta infaller sex gånger om året och jag lär mig tydligen aldrig att planera bättre.
Nåväl, det är inte så många familjemedlemmar som klagar på det.
Nu ska jag duka! Hej så länge =)


onsdag 1 september 2010

Det var en gång...

Det var en gång en litet, litet land som levde gott i lugn & harmoni.
En tid..
Något hände emellertid som delade det lilla landet i två delar. Nord & Syd. Nord och Syd trätte, som 4-åringar ungefär, i ur och skur.
Det som förändrades i Nord, suckades det över i Syd. Syd tyckte att Nord var högfärdiga och dumma! Kungen i det lilla, lilla (nu tudelade landet) bodde olyckligtvis i Nord. Detta gjorde att Syd gnällde än mer och tyckte att Kungen bara gjorde saker som var bra för honom och de som bodde i Nord. Kungens närmaste män bodde på var sin sida om gränsen, men rörde sig fritt över den. Därtill var de tvungna då det var deras jobb. Dessa två fick höra så mycket att,när det kom till Kungens kännedom, blev Kungen alldeles uppgiven. Till en början ansåg Kungen att "han ändå var Kung, en gång vald av ALLA sina undersåtar". Han brydde sig därmed inte nämnvärt, även om han kunde känna en viss irritation. När så några undersåtar började angripa Kungen med fula knep,sura ansiktsuttryck och arga ord fick Kungen nog.
Han blev tvär och ville knappt tala till folket. Folket i Nord, som råkade bo i närheten av Kungen, frågade hur det var fatt.
För ett fåtal berättade Kungen att han var ledsen på de undersåtar som talade illa om honom. Ledsen och trött på det fula pratet.
Han bestämde sig helt sonika för att abdikera.
En höstkväll gjorde han slag i saken. Kungen abdikerade och efter en lång och omständlig procedur, valdes en ny Kung. Den nye Kungen råkade bo i Syd. Därför var det lilla,lilla landet kvar i sina respektive delar, Nord och Syd.
Och fortsatte det.....