onsdag 30 juni 2010

Märkligt!

Inlägget nedan har jag redigerat tre gånger men det ser fortfarande mycket märkligt ut. Hoppas ni har fördragsamhet ( och roas av att scrolla mycket)
Nästa kanske ser bättre ut....

Sol, sol - härliga sol!


Nu ska jag lägga till bilder. Det är inte mina, jag har fuskat grovt men det piffar till bloggen i alla fall.
Igår skrev jag inte.
Då var flickorna och jag hos en kompis,Angela, i Munkedal.

Vi åkte dit, jag körde vilse (man kan faktiskt det i det lilla samhället) men hittade dit till slut.
Den lilla röda som jag är så himla stolt över, fick sannerligen
visa vad den gick för i backarna. Jag är inte det minsta avundsjuk på hennes vinterbackar. Oj,oj,oj...
Säga vad man vill om bilen men stark i backar är den då inte :) Jag kröp upp med ettans växel i.Nåväl, det var mödan värt. Angela bor oerhört vackert, ute på landet. Skog, hagar, katter, hund och snart ska det sprätta höns i hönsgården igen. Idylliskt så det förslår :)Vi drack kaffe en god stund innan vi tog oss samman och begav oss till Kärnsjön för ett dopp.
Bilden är från den stranden vi höll till på. Lite stenig men vi fick ha den för oss själva. En härlig dag må
jag säga. När vi kom tillbaka var det dags för mig att plocka upp Lars. Flickorna var kvar medan jag gjorde det och när vi kom tillbaka fick vi middag. Gott! Elsa ville sova över så vi åkte hem med en flicka i svinn...

I dag följde jag med Simon till tandspecialisten. Han har äntligen bestämt sig för att det kan vara bra med en tandställning och ville prompt att jag skulle följa med.

Enda anledningen att jag skulle med var för att jag har humor, Vad det nu ska nyttja till i ett väntrum... Jag behövde nämligen inte följa med in i behandlingsrummet utan blev utskickad till väntrummet per omgående. Där satt jag med min humor...
Jag hade tagit med mig en bok som jag försjönk i tills Simon kom ut.

En tandställning och ömmande tandrad rikare.
Hans humör var inte särdeles frackt så när han gick till en kompis, sörjde jag inte jättemycket måste jag erkänna.
Efter hemkomsten var det dags att åka till Munkedal o hämta hem flickebarnet.
Hon hade inte kunnat sova så Angela hade varit uppe med henne till en stund efter ett..
Jag begriper inte hur hon orkade med det, stackaren.
Vi hade två hungriga och trötta flickor i bilen hem som gjorde livet surt för föräldrarna i framsätena.Efter lite mat i allas magar var dock alla på gott humör igen.
Oscar, som sovit borta flera nätter, kom hem med en kompis i släptåg. Nu var det dags för ombytta roller. Kompisens tur att sova över alltså.
Efter kaffe med dennes föräldrar, åkte de och maken for till skogs med en kompis.
Kvar var jag.
Jag har städat och flyttat runt på lite blommor och annan växtlighet ute på balkongen. Lars fick med sig två sopsäckar när han åkte som han dumpade på tippen. Nu är det två säckar kvar som ska "tippas".

När grannarna flyttade kom mitt åttakantiga akvarium hem igen. Jag har ingen aning var jag ska göra av det så om någon vill låna går det utmärkt.
Det följer med en pump, en termostat, ljusramper och grus. Tvättar akvarium och grus gör den som lånar. Tips på intresserade är välkommet!När maken kommer hem ska vi fira semesterstarten med jordgubbar!
Det ska bli oerhört njutbart : )

måndag 28 juni 2010

Hmm...

När man står mitt uppe i något tänker man inte så mycket på att massor av saker händer. När man återberättar vad man gjort eller står i , upptäcker man att det är ganska mycket livet har att erbjuda.

I morse frågade flickorna vart vi skulle idag.
"INGENSTANS! svarade jag, vi ska bara vara hemma idag."
I fredags var vi i Varnhem, låg över och styrde kosan hemåt på förmiddagen därpå.
Vi stannade till i Trollhättan för att plocka upp Elsa som varit där ett par dagar och på väg hem därifrån kom Oscar på att han ville till Farmor. Planen var från början att köra dit honom idag men det gick bra att komma i lördags. Vi ställde in oss på destination farmor och efter att ha kört ett par kilometer fick vi en middagsinbjudan via mobilerna. När Oscar släppts av körde vi hem för att duscha och byta kläder. Med fem minuter till godo flanerade vi sedan över till grannarna för en trevlig kväll. Vi fick god mat (kyckling i ugn med ris) och spelade kort tills klockan var närmare midnatt. Efter söndagens morgonbestyr (som tog större delen av förmiddagen) landade vi i Ljungskile, hos min mamma.
Vi tog en kopp kaffe innan mor med sambo tog med sig Elsa och kusinen Kajsa samt Lars till deras båt för att städa och tvätta den. Under tiden var min syster, hennes son Filip, Agnes och jag kvar för att fixa med middagen.
Klockan fyra satt vi till bords. Vi åt o drack .....det har jag redan skrivit om.
Vi sjutiden ringde Oscar och ville ha skjuts till sin kompis. Kompisen skulle tillbringa ett par dagar ensam hemma och ville ha sällskap. (Han var inte ensam dygnet runt, bara när föräldrarna var på jobbet) Vi hämtade upp honom, skjutsade honom till kompisen och kom hem vid åtta. Vid nio kom Simon hem och en timme senare hans flickvän,Rebecka.
Dagen därpå, alltså idag, for Lars iväg på en över-natten-konferens.
Jag skulle få besök av en klasskompis från folkhögskolan och engagerade mig därför ganska intensivt i att "få ordning på torpet". Mitt engagemang sträckte sig endast till nedersta trappsteget så övervåningen lämnade jag åt dammgeneralen att husera fritt i. :)
Mitt på dagen ringde Oscar och ville hem. Han o kompisen hade blivit ovänner.
Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera situationen men bestämde mig för att hämta honom. Simon och Rebecka lovade att passa Agnes, Elsa var hos en kompis och kunde (efter en koll via telefon) vara där. Sagt o gjort. Ner i garaget och ut ur det.
Då ringde mobilen. Det var kompisens mamma som berättade att hon pratat med killarna och inte tyckte att jag skulle hämta Oscar.
Jag avvaktade en stund och ringde sedan för att kolla läget med dem. Pratade med Oscar som sa att de blivit kompisar igen och körde därpå in i garaget igen. De som som såg mina extremt korta bilturer in och ut ur garaget undrar väl vad jag är för en märklig människa. Rasta bilen??
På lekplatsen mötte jag Simon och Rebecka som lekte med Agnes.
Jag gick in för att tillverka lunch. Pasta med lax/baconsås. Gott! :)
Timmarna gick. Jag satt i godan ro o drack kaffe när Simon stormade ner o undrade om jag kunde köra Rebecka till tåget som skulle gå en kvart senare.
Tja, ner i garaget igen, köra henne , utföra en kort inhandling på Willys för att möta upp klasskompisen vid bussen o ta med honom hem. Hela turen gick på trekvart.
(Långrastning av fordon!)
På kvällen kördes han ner till bussen igen. Denna gången följde Agnes med eftersom Simon rymt fältet. Elsa var kvar hos kompisen och kunde efter nytt telefonsamtal , fortsätta med det. Efter en halvtimme var vi tillbaka. (Halvlång rastning...) : )
Nu är Simon fortfarande inte hemma och flickorna i tryggt förvar i min o makens säng.
Jag ska göra dem sällskap och läsa en stund innan John Blund kommer med sandsäcken.

Det här är en ganska vanlig dag hos oss. "Här är det lugna gatan" kan jag säga om någon ringer för att höra hur det står till. När jag tänker efter och får det på pränt inser jag att det kan vara ganska intensivt ändå... : )

Ha det gott!


lördag 26 juni 2010

Midsommarafton...

....firades i goda vänners lag i Varnhem. I Varnhem finns en klosterkyrka från 1100-talet. I närheten av den spelades delar av "Arn" in. Vi gick runt på inspelningsplatsen innan all rekvisita tog ner. Den var en häftig känsla måste jag säga. Att gå omkring i en fiktiv by som man ändå fick en ganska bra känsla för. Tidsenlig o allt som den var... Grovhuggna brädor osv.
Nåväl, vi satt på altanen och åt god mat o umgicks till sena kvällen.
Trots minimala alkoholintag och relativt tidig sängdykning (runt midnatt) är jag som en trasa idag.
Trött, trött, trött...
Jag ska ta mig en dusch, klä mig i rena fräscha kläder o hoppas att jag piggnar till av den aktiviteten. Vi ska över till grannen och äta middag. Trevligt! : )

torsdag 24 juni 2010

Suck...

I morse såg jag fram emot en timme för mig själv. Visserligen i syfte att besöka läkaren men ändå...
Jag åkte ner och fick, efter en halvtimmes väntan träffa min läkare. Så långt ,allt väl.
När jag lämnade läkarens rum insåg jag att jag lagt kvar plånboken ute i väntrummet. Till saken hör att jag sällan har med mig plånboken. Den brukar ligga kvar hemma eftersom den är en ganska stor o klumpig historia. Viktiga kort stoppar jag löst på mig i någon ficka. Den senaste veckan har jag dock varit en vuxen och ordentlig människa och haft alla kort i plånboken.
Nåväl, jag rusade ut i väntrummet och insåg oerhört snabbt att plånboken inte låg där jag glömt den. Det satt en man på "min" plats så jag frågade om han möjligen sett en plånbok intill sig. Han grymtade bara något till svar och gick iväg. Det enda jag såg av mannen var hans beige jacka. Jag frågade damen i luckan om hon möjligen fått in den till sig. Det hade hon inte. Däremot började hon hjälpa mig att leta. Vår aktivitet fick igång andra patienter som deltagande bidrog med viktig information om min förlorade plånbok. Alla hade sett den, undrat varför den låg där och sedan inte tänkt vidare på saken. En person hade sett mannen med den beige jackan, vandra fram och tillbaka i väntrummet. Denna mystiske man spanade även personalen efter men de fann honom inte. Mitt i mitt upprörda tillstånd kunde jag inte låta bli att tänka på den beige mannen i "Macken". Vissa likheter fanns... Det gjorde situationen lite komisk och avhöll mig från att skrika och svära en lång stund. Efter att hela personalen engagerat sig i letandet och inte hittat något blev jag ivägskickad till polisen.
Där gjorde jag en anmälan av stöld helt i onödan. Polisen gör nämligen ingenting åt saken.
Därefter var det dags för besök på banken. Jag spärrade mitt "Visa"-kort men eftersom min körkort låg i plånboken (och jag därmed inte kunde legitimera mig) fick jag inget nytt.
Av polisen hade jag fått ett papper med två telefon-nummer att ringa. Detta för att spärra obehöriga till bedrägeri. Nederst på pappret läste jag:

OBS !
Glöm inte att kontakta minst en tredjedel av din bekantskapskrets och beklaga dig!
ID-handlingen kommer inte att komma tillbaka för det men då får du i alla fall gnälla lite om det..

Lite roligt tycker jag :)

Sammanlagt kostade den här förmiddagen mig 20 spänn i p-avgifter plus de 95 spänn det kostade mig att förlustanmäla till det där käcka telefonnumret och en förlorad plånbok.
Jag fick tillbaka mina glasögon som jag glömt på Vårdcentralen i februari men glädjen av att återse dem är lite fadd måste jag säga.

Det som retar mig mest är att jag skulle hämta ut nya mediciner som nu ligger och väntar...
De är inga livsuppehållande medikamenter men saker jag behöver för att klara tillvaron bättre.
MORR....

tisdag 22 juni 2010

En molnig dag....

...men ändå uppehåll. Kaffet puttrar på perkulatorn o doften sprider sig i köket. Härligt! Äggröran står på bordet och väntar på den där perfekta ät-temperaturen. Nu har jag ätit den här äggröran varje morgon i ett halvår (bortsett de dagar jag inte ätit alls) och fascineras över att inte ha tröttnat än. : )
Idag ska jag bort till dagis med presenter till Elsas dagisfröknar. Hon börjar skolan till hösten så det är på sin plats med en liten present.

I eftermiddag ska fd grannens fiskar flytta in i min tank. De har haft mitt åttakantiga akvarie i några år. Nu har de skaffat ett större. Eftersom det ska ses över hos glasmästaren och han inte hunnit det än, får firrarna flytta till mig så länge. De flesta blir kvar och några har jag "på foder" :)
Det åttakantiga ska flytta tvärs över gården till en annan granne. Han befinner sig på Mallorca och har således lite svårt att ta emot det nu. Det får väl stå på balkongen så länge...
Vi ska också ha kompisar på sillmiddag här idag. Det ska bli trevligt. Jag tänkte mig bort till turkarnas butik för inhandling av potatis o grönsaker. De har väldigt fina grönsaker till bra priser. : )
De tar även in frukt o grönt som man kanske inte hittar i på ICA. Kul!

Sedär! Nu kämpar sig solen fram genom molntäcket. Hoppas den lyckas hänga kvar resten av dagen. Det blir så kyligt utan sol.

Ha en bra dag,alla!

onsdag 16 juni 2010

Hejsan!

Solen skiner o fåglarna kvittrar. Det är sommar.
Havet värms sakta upp av värmen men badsugna plaskar i mången vik trots
den relativt låga temperaturen.
Humöret är lika soligt som en härlig sommardag och jag njuter av livet!

Mitt enda moln på himlen är vårt boende.
Det är inget fel på området eller grannarna här.MEN - jag vill ut på landet.
Ett eget hus med egen täppa. En gräsmatta att springa omkring på för barnen.
En av de högsta drömmarna jag har.

Jag har inte skrivit på några dagar.
Jag jobbar på dagarna och har haft en rent historisk värk den senaste veckan.
Att skriva har inte varit tal om.
Jag har gjort det allra nödvändigaste men inte ett uns mer.
Så är fallet idag också. Återkommer när värken släppt lite.
Ha det gott i solen! : )

fredag 11 juni 2010

Ny layout

Jag hoppas ni tycker den nya layouten är fin. Jag har inte bestämt mig riktigt än men kör så här tills vidare. : )
Idag har jag varit ledig till förmån för skolavslutningen.
Detta evenemang hölls, som vanligt i regementsparken. Regnet hängde strax ovanför trädtopparna men höll sig där tills allt var klart. Eleverna sjöng klassvis för alla föräldrar som närvarade och lärarna avslutade med spex. I år gjorde de ett "dansnummer" av Michael Jacksons "Thriller" .
De är så duktiga ! De bjuder på sig själva o går verkligen loss. Kul!
Efteråt köpte killarna o jag med oss Kinamat hem. Vi brukar äta ute men ändrade på det idag. Flickorna ville hellre ha hamburgare så det gjordes på hemmaplan. Mums, mums!
Därefter bäddade jag sängen och röjde köket medan Lars packade för sin helg i Hamburgsund. Jag är gräsänka hela helgen , vilket känns lite märkligt. Nåväl, hoppas han har en bra helg för det tänker jag ha. Jag tvättar i morgon.... Oj, vad skönt det ska bli att få ordning på alla kläder som ligger överallt! Jag har inte hunnit tvätta alls den sista tiden så en kväll handtvättade jag det mest akuta. Det torkade så bra på balkongen så. Det är dock inget jag skulle vilja ägna mig åt alltför ofta. Tänk om jag hade behövt att tvätta för hand hela tiden. Jag skulle inte hinna jobba eller något annat . Tack, för tvättmaskiner! : )
Nu ska jag faktiskt göra något så konstigt som att gå o lägga mig. Klockan är snart halv elva och jag vet inte när jag kom i säng så "tidigt" senast.
Sov gott - det ska jag göra!


tisdag 8 juni 2010

Glad !

Oerhört glad faktiskt!
Jag fick mitt omdöme från folkhögskolan idag. Däri stod att läsa att jag fick en FYRA! = ) Det betyder att jag inte kan få bättre och att jag är mer glad än en lärka. Skrytig? Om glädjen över ett års studier gått lysande efter att inte ha suttit vid skolbänken på ca 20 år är skryt, tja då får det väl vara det då. Inget kan ta ifrån mig känslan av att faktiskt kunna studera. Jag trodde att jag säkert skulle kunna genomföra det men inte så väl. Glad, glad, glad!!! : )

måndag 7 juni 2010

Ganska slut..

Godagens!
Nu är vi inne i juni! Idag är det den sjunde o Simons födelsedag. Eftersom han tog studenten i torsdags kommer denna dag att gå lite mer obemärkt förbi än andra födelsedagar. Han uppvaktades dock i ottan med skönsång och frukost på sängen i sedvanlig ordning. Då han förkunnade att han var, så gott som medvetslös, ratade han frukosten, tackade för uppvaktningen o bad ödmjukast om att få sova vidare en stund. Nu står en härlig choklad/hallon/mango- tårta på balkongen o väntar på att få intas. När Simon kommer ska vi äta currykyckling (en favorit hos Simon) och förmodligen sjunga en gång till.

Själv har jag avslutat mitt skolår på Ljungskile Folkhögskola. Den var en fin avslutning (bortsett mitt igen-svullna öga pga. allergi). Underhållning i Gruntviksalen , fika och senare lunch i matsalen, farväl och diplomutdelning i klassrummet, tårar och skratt dagen lång. En härlig men också vemodig dag. Jag har haft ett gott år på skolan!

Bums efter avslutningen samlades familjen hemma för att åka på släkt- träff i Nättjebacka. Killarna o Elsa ville åka med morfar o Agnes åkte m mig o Lars.
Det var en ganska bra uppslutning av släktmedlemmar. Det bjöds på mat och kaffe m tårta. En mina fastrar hade med sig sin gitarr och spelade och sjöng en stund. Min syster, min kusins fru o jag sällade oss till henne och underhöll därmed en stund. Vansinnigt oförberett men väldigt kul! Eftersom jag inte sjungit på länge, hade jag ganska ont i halsen dagen därpå. Träningsvärk i stämbanden... : )

Resten av helgen ägnades åt diverse sociala aktiviteter. På tisdagen började jag jobba och planera Simons student. I torsdags tog han då studenten! Detta firade han i fem dagar !!! I morgon ska han på anställningsintervju i Göteborg. Ett säljarjobb som vi hoppas att han får och gör komet-karriär i : ) Till hösten ska han läsa upp ett par ämnen som inte följde med hela vägen. Kanske kan han varva jobb med studier, vi får se.

Jag är ganska matt efter de två sista veckornas intensiva aktiviteter och vill inte göra en sak till. Dock, på onsdag ska Oscar ta examen (när man går ut femman på Fridaskolan ska eleverna visa upp lite av det de gjort). Det är på eftermiddagen så jag kan vara med. Tjohoo! Dessutom ska jag jobba in fredagen på torsdag och kan därmed vara med på skolavslutningen. Det är ännu mer tjohoo : )

Häromdagen satt jag och gick igenom min enorma mail. Där är det oftast 85% reklam och jag satt mest och tryckte på "delete". Mitt bland alla käcka erbjudanden låg något som hette "Intervju". Åh?, tänkte jag , har jag sökt jobb?
Det visade sig vara en kallelse till gruppintervju inför en utbildning (som jag sökt). Jag ska klämma in den på torsdag eftermiddag. Förmodligen direkt efter jobbet, vilket betyder att jag kommer att osa kök. De får de ta helt enkelt!

Nu ska jag duka!




söndag 6 juni 2010

Agnes tvärsäkra uttalande

På väg hem från en utflykt satt Oscar och Agnes o gnabbade i bilen.
Agnes blev trött på Oscars tjafs och tillrättavisade honom väldigt bestämt:
Agnes: Sluta, annars säger ja till piliisen!
Oscar: Jaså, var bor polisen då?
Agnes: I fängelset!!
Oscar: Jahaa, var är fängelset då?
Agnes: I det rosa slottet.
Oscar: Var ligger det då?
Agnes: På min gård...