söndag 31 augusti 2008



Fortsättningen på fredagen var angenäm.Jag ägnade dagen åt diverse husliga göromål o småpratade med snickarna då o då. Badrummet har nu fått nytt golv o väggmatta, taket är uppsatt,dörrlister och en ny dörr. Elektrikern förberedde för takspotar o sätter in dem i morgon. Vi ska också ha en sensor som tänder o släcker ljuset. Det var maken som kom med den ide´n. Om sensorn. En utmäkrt ide´i en familj där o varannan glömmer att släcka på toa. Ide´n med takspot kom min eminenta syster på. En eloge till henne för denna fantastiska ide´!!




Framåt eftermiddagen ringde telefonen. Det var ett mobilnummer jag inte kände igen som visade sig tillhöra en svågrarna från Umeå. Jag blev lite misstänksam när han ringde från mobilen vid den tiden. Vi pratade om ditt o datt en stund. När frågan om vi skulle göra något speciellt på eftermiddagen , dök upp besannades min misstanke. Han var här ! Eller Vänersborg. Han var här nere för jobbets räkning o tänkte titta in om det gick för sig. Det gjore det!


Han plockade upp Lars på jobbet (som blev en aning förbryllad av att svågern plötsligt dök upp) När de kommit hem tillbringade vi en trevlig kväll tillsammans. Hans-Eric fick läsa saga för Elsa medan jag o maken röjde upp det värsta i hennes rum. Luna o Elsa hade vänt upponer på den mesta i deras lekar utan plocka upp efter sig. *morr* Nåväl, sådant tyder på kreativitet har jag hört... Hans-Eric sov i Simons rum. Efter en god o riklig frukost for han iväg mot nya äventyr och jag ......intog tvättstugan.


Fyra maskiner senare tröttnade jag.

Vi tog en tur till IKEA med Oscar o Agnes.Simon var hos en kompis o Elsa hos Janne. Vi tittade återigen på badrumsinredningar o lämnade byggnaden 54:- fattigare. : ) Billigaste notan någonsin skulle jag tro. Ett krysstag till en hylla, en packe tandborstar o ett paket servietter blev allt vi köpte.

På väg hem plockade vi upp Simon o hade därefter en stilla hemmakväll med film o tilltugg.
Idag lämnade vi killarna hemma, tog med oss Agnes o tittade efter badrumsinredningar på Obs. Sen tog vi en tur till Ljungskile.
Kvällen njöts till ännu en film.
Nu är det natt ! God natt

fredag 29 augusti 2008

Det finns tillfällen...

och dagar då jag är synnerligen effektiv!
Klockan är 09.15 o sängen är bäddad, kaffet är klart, frukosten avklarad, pojkarna ivägskickade till diverse skolor o köksgolvet är torkat! Det ligger en oerhörd tillfredställelse i sådan effektivitet. :)

tisdag 26 augusti 2008

Är sommaren slut nu?

Jaa, det kan man undra efter de senaste dagarnas kyligare mornar.
Det kan spöregna o vara ca 8 grader vid sjusnåret på morgonen. Man klär barnen efter det o hämtar dem på eftermiddagen, svettiga och gnälliga eftersom de har för tjocka kläder på sig. Det är inte kul att gå hem i jeans o gummistövlar i ca 20-gradig värme med sol som skiner från en klarblå himmel... Så har det varit här några dagar. Jag får helt enkelt börja klä barnen a la kålhuvud. Dvs lager på lager...

I söndags var jag på Oriflame-kickoff. En trevlig eftermiddag där jag blev väldigt taggad o inspirerad att jobba mer intensivt med säljandet. Det är kul med Oriflame!
Både att sälja o använda. : )

Jag jobbar o jobbar. Igår var jag i ett skolkök o skar av mig en bit av en nagel.
Högst oskönt! Det fick mig att komma ihåg en av anledningarna till att jag inte står i kök på heltid...

Jobbar nu o sätter härmed P för dagens utläggningar! Natti natti

lördag 23 augusti 2008

God kväll igen...

Det var länge sedan jag skrev något....som ni märkt.
Skolan har börjat o jag jobbar o jobbar.
Lars har börjat sitt nya vik i Vänersborg o trivs ganska bra tror jag. Jag har inte fått något riktigt besked om det från honom än. Det är så mycket nytt som han ska sättas in i , så han har nog inte hunnit känna efter om han trivs eller inte. Jag har börjat på ännu ett boende. Jag gjorde min sista schemalagda dag i fredags på boendet jag varit på i sommar. I torsdags ringde kostenheten o ville att jag skulle jobba vid två olika tillfällen. Sedan ringde socialtjänsten o behövde folk på ett boende där jag inte varit tidigare. Från två till fem dagars jobb i ett huj. Det är roligt att vara efterfrågad. Det måste ju betyda att de är nöjda m mig. Eftersom jag sällan vet hur långt fram i tiden jag har jobb är det lämpligt att ta det jag får om det skulle tryta framöver. Nog om det!
Badrummet börjar ta form. Äntligen! Nya gipsskivor har satts upp, golvet är fixat o mattan på plats. Den är riktigt snygg! Eftersom de var tvugna att sätta upp nya gipsskivor på väggarna ,krympte badrummet något. Denna krympning har fått mig att tvivla på om badkaret går in igen. Det var ganska snävt om utrymme när vi satte in det innan branden och det är ju inte större nu.... Det kanske slutar med att vi får ett sittbadkar.
Inte mig emot. Det är häftiga tycker jag. Nå, på måndag kommer troligtvis väggmattan att sättas upp. Sedan är det taket o själva inredningen kvar. Hoppas det blir klart under veckan. Det ska bli sååå skönt att ha två toaletter igen!
Nu ska jag titta på tv en stund innan sängen hägrar.
Må gott !!!

söndag 10 augusti 2008

Badrumsinredning & annat smått o gott

God kväll !
När jag ,halvsovande, vandrade upp för toabesök i morse möttes jag av två pigga o påklädda gossar. Eftersom klockan bara var strax efter åtta undrade jag om de varit upp länge....eller alls sovit. De hade de. De var bara äckligt morgonpigga!
Jag ryste av deras pigga uppenbarelser, besökte toan o gick ner o lade mig igen.
Fem minuter senare insåg jag att jag inte skulle få sova mer. Agnes skuttade glatt omkring i o utanför sängen o hittade på små rackartyg. Jag gick upp o gjorde frukost i stället. Efter den tvingade vi med grabbarna till Torp. Vi tittade vad priserna på badrumsmöbler låg. Det är dyrt m badrum! Vi ska ta en tur till IKEA vid lämpligt tillfälle för att kika lite där också. Simon köpte en ny skärm till datorn o hade därefter väldigt bråttom hem. Märkligt!
Lars o jag hade tänkt se om vi kunde hittat lite reakläder till diverse familjemedlemmar men eftersom ingen kom med glada tillrop till den ide´n fick vi köra hemåt istället. Agnes somnade i bilen. Vi släppte av gossarna o åkte till Byggmax o köpte lister t lilla badrummet. Agnes tyckte det var väldigt intressant att titta på allt byggmateriel. Hon hejade glatt på dem hon mötte o plaskade i vattenpölar m liv o lust. Sedan körde maken mig till jobbet. Här är jag nu o ska snart sova. Övrigt folk tittar på OS, något jag är synnerligen ointresserad av. Imorgon ska flickorna till dagis igen. Det ska bli trevligt att hämta dem där i morgon.
I morgon kommer även någon o mäter fukten i badrummet nere. Hoppas allt är torrt då övrig renovering kan komma igång. Därefter kommer tillvaron att gå sin gilla gång m skolrutiner, borttappade vantar , läxor o utvecklingsamtal i en sällan sinande ström. Må gott! Loggar snart in igen......

fredag 8 augusti 2008

Det är trevligt....

...med kommentarer i bloggen !
Nyss läste jag en av någon jag inte visste om.
Jag vet ju vem hon är men inte att hon hade kikat in i min blogg. Trevligt! Det är så kul att få kommentarer. Som avtryck av er som läser mina inlägg. Jag tittar till min räknare då o då. Antalet stiger vilket är skoj. Vad folk från Peru o Kina o likn. har för glädje av min blogg begriper jag dock inte riktigt . De har nog bara gått vilse : )

Idag har jag ,hör o häpna, tvättat ! Jag är ju ledig...
Simon har varit borta en vecka men har återvänt. Hans kompis Erik, fyllde år igår. Simon var där o gratulerade honom.
När jag fyller år får jag blommor av Erik.
Tycker inte det är mer än rätt att jag ger honom något. Vi bjöd hit Erik o hans föräldrar på middag idag.
Lars var iväg för att handla o fick i uppdrag att inhandla presenter.
När alla satt till bords lämnade vi över dem. Nymalet,smaksatt kaffe.
Erik fick m vaniljsmak o föräldrarna mocca. Hoppas det ska smaka! De är väldigt förtjusta i kaffe, speciellt om det har en touch (stavas det så?) av något annat.

Agnes gillar att pussas. Hon kan ge slängpussar, pussa på kinden osv. Vi frågade henne om hon inte skulle ge Erik en puss. Hon tittade upp mot honom. Erik tittade på henne o log.
"Jösses" , sa Agnes. Det blev ingen puss.

Imorgon väntar en ny arbetsdag. Nu är det läggdas.
Dagens inlägg har varit lite svamligt. Beror på trötthet....
ZZzzzzzzzzzzz....

torsdag 7 augusti 2008

På väg mot ....

åttonde augusti. 080808 ! I Kina står detta datum för rikedom.
Det finns ju olika sorters rikedom o eftersom jag inte läste färdigt artikeln som berättade vad som åsyftades , har jag ingen aning om vilken som avses. Nåväl, var o en kan ju lägga in det den vill i detta.

Idag har jag jobbat . Bakade tekakor på jobbet som blev riktigt bra. Hoppas jag kan få tid till det på hemmafronten också. Vi har levt på köpebröd så länge nu att jag blivit alldeles less.

Tid verkar vara en bristvara för närvarande. Jag vill så mycket o hinner inte med hälften. Sommar innebär allt som oftast väldigt rutinlösa dagar. Det blir nog mer rutiner om ett par veckor när skolan börjat igen. Oscar längtar efter skolan. Träffa kompisarna allt som hör till skolvärlden. Det glädjer mig mycket att han tycker om skolan.
Flickorna börjar dagis på måndag. Det behövs....

Badrummet brummar fortfarande här. På måndag kommer någon o gör en fuktmätning. Hoppas det är ok nu så allt blir klart snart. Det är inte kul att ha badkar o dyl stående på "parad" hur länge som helst. Både maken o jag har glömt viken färg vi valt till väggarna. : ) Det blir en glad överraskning när allt är klart. Vi ska försöka ta oss till IKEA för att titta på någon sorts inredning. Det är så käckt m en spegel ovanför handfatet t ex.

måndag 4 augusti 2008

Det har kommit till min kännedom...

...att mina inlägg saknas. Det är ju onekligen trevligt, även om jag får en gnutta prestationsångest. Jag är så fantastiskt inspirationslös för tillfället....


Konstigt, jag brukar inte ha problem med mitt skrivande..


Nåväl, sitter jag här en stund lossnar det nog.


Håll till godo med en pausbild så länge :




Visst är det en gräsligt ful torsk ? Egentligen är det väldigt typiskt Simon att lägga in en sådan bild, men han har väl ärvt den sortens humor från någon ....


Idag har det regnat här. Det vet alla som tittat ut genom fönstret eller tagit reda på Smhi:s senaste prognoser. Jag har varit ledig idag, viket betyder att jag tillbringat halva dagen i tvättstugan. Tanya försökte komma upp o ta en kopp kaffe o umgås lite men gav snart upp. Jag stack till tvättstugan så snart kaffet var klart så hon fick umgås m Lars. När jag äntligen kom tillbaka , umgicks vi i ca 10 min. Sedan var hon tvungen att gå...


Eftersom hela mitt väsen fortfarande är kvar i värmeböljan plaskade jag glatt iväg till tvättstugan (som ligger i huset mitt emot vårt) ,i T-shirt o barfota. Just idag var det en ganska dålig ide´. Det var förhållandevis kallt.....om man jämför...


Tidigare tvättpass har gått till ungefär så här:


Lars bär ner tvätten åt mig eftersom mina axlar är kass. Jag tvättar, hänger o torkar efter konstens alla regler. När allt är klart / torrt , viker jag noga ihop allt, lägger det i IKEAS käcka blå kassar o kånkar hem dessa. ( Konstigt! HEM, kan jag uppenbarligen bära...) Väl hemma parkerar jag säckarna i vardagsrummet, packar upp o sorterar i olika högar och ....inget mer. Högarna ligger på bordet, i soffan, på golvet osv till nästa tvättomgång. Idag blev jag så trött på mitt beteende att jag lade in ALLT på sina platser. Jag lade t o m in killarnas tvätt som de vanligtvis får göra själva. Tvättsäckarna vek jag ordentligt ihop o placerade på lämplig plats. Efter detta utbrott av ordning o reda upptäckte jag att vi faktiskt HAR ett vardagsrum. Med soffa...


Lars åkte iväg ett ärende o kom hem med middag.


Simon är hos en kompis, Oscar är på läger o Elsa var också hos en kompis. Vi hade alltså bara Agnes hemma. Lars dukade med levande ljus, vinglas ,servetter och dukade därefter upp diverse godsaker. Till allt gott drack vi vin! Det har nog inte hänt sedan vi gift oss. Det var väldigt mysigt ! Han är så rar. När Elsa kom hem åt vi lite glass. Vi vuxna drack milkshake som jag gjorde. Gott, gott! Elsa lade sig. Jag läste saga o småplockade i rummet tills hon sov sött. Under tiden lade Lars Agnes o somnade själv. (Agnes också föralldel) Han vaknade när jag kom ner. Vi avslutade kvällen med ett parti Yatzy.

Nu ska jag avsluta skrivandet för idag. God natt o sov gott !