måndag 31 mars 2008

Det här m eld....

...verkar vara omåttligt poppis hemma hos oss ! Åtminståne kraftig rökutveckling.
Just hemma också.... Den här gången stod Simon för röken. Han skulle laga mat. Korv o mos. Jag skalade potatisen och Simon skar den den i bitar, puttade ner dessa i en kastrull , satte på plattan och gick därifrån.
Vi har spishäll. Den är vänlig nog att få plattorna varma på väldigt kort tid.
I dag skulle vi nog haft en vanlig spis m tröga plattor...
När Simon gick ut i köket hörde jag ett "SHIT!!! MAMMA, KOM !!" Jag stegade ut i köket där Simon just stängde av fel platta..
På den ,nu oerhört varma plattan, stod ett av våra brödfat. Botten av trä och en kant av svepträ. Botten är nu kol o totalt obrukbar.
Det brann aldrig men röken blev tät ändå. Vana efter tidigare erfarenheter, tvärvädrade vi en god stund innan det åter gick att andas normalt igen.
Jag undrar stilla vad våra kära grannar tycker o tänker om oss.
Troligvis vill de att vi flyttar ut i skogen där vi kan elda bäst vi vill.
Det kommer en tid för det också...

lördag 29 mars 2008

Göteborg

Jag kan tänka mig att många har "MÄSSA" som rubrik i sina bloggar idag. I alla fall om de sysselsätter sig med scrapbooking på lediga stunder.
Från när o fjärran kom folk (flest kvinnliga) som ville titta, känna och köpa allt som har med kortmakeri o fotoalbums- tillverkning att göra.
Jag åkte med en kompis som varit där tidigare år. För mig var det premiär så jag följde henne som en trofast hund runt bland montrarna.

Resan dit gick i ett huj.
När vi hittat den bästa platsen i P-huset sällade vi oss med de andra som köade för att komma in. Vi var där i god tid så vi köade i ca en kvart. När vi betalt såg vi att kön bakom oss ringlade sig från kassorna till P-huset via lufttunneln mellan Svenska mässan-huset o p-huset intill.
Vi trängdes glatt med alla andra och temperaturen steg för varje minut .
Själva grejen med att gå på mässa är att stjäla andras ideer, titta på allt som finns samt köpa det man fastnar för till rabatterat pris. Detta hade inte pojkvännen till en tjej riktigt förstått.
Jag stod bakom dem vid ett tillfälle då han frågade sin tjej: "Om du redan vet vad du vill ha, vad gör vi då HÄR ? "
Efter två timmar var det så varmt o trångt i montrarna att vi bestämde oss för att det fick vara nog. Då hade vi handlat upp det mesta av de pengar vi avsett för dagen o började bli sällsynt trötta i fötterna .
Vi lämnade mässan, nöjda m våra kap och gick till mataffären som var belägen två våningar under oss.

Jag hade tagit med sallad hemifrån och till den köpte vi var sin kycklingklubba som vi sedan mumsade i oss i bilen. Det var lite trångt där - i bilen på ett parkeringsdäck. Dock väldigt gemytligt! När vi ätit , hällde vi upp var sin kopp kaffe (även det medhavt hemifrån) o körde ut i ljuset. Vi stannade för att spana in varandras köp en stund o styrde sedan kosan hemåt.
Fram till nu gick allt ,som synes, väldigt smidigt. Efter att ha vänt bilen norröver fick jag dock uppenbara problem med min kropp.

Sexåringar har en tendens att växa väldigt fort i just sexårsåldern.
Armar o ben hänger inte riktigt med på vad hjärnan säger och resultatet blir ofta trasiga knän, tappade glas o muggar eller bara ett slafsigt beteende. Detta är något de inte kan hjälpa och snart nog växer de ikapp sig själva.

Nå, jag ville visa kompisen var en viss butik var belägen och gav henne direktiv dit samtidigt som jag balanserade kaffemugg,mjölkflaska o försökte låta bli att förstöra mina nyinköpta papper som var placerade på golvet mellan mina ben. Då blev jag plötsligt sex år o tillvaron något kaotisk. Jag tappade mjölkflaskan på golvet (korken var på), kom på att jag behövde köpa något o visade förvirrat vägen till en bensinstation, visade fel, så vi missade infarten till dito o fick köra en redig bit för att vända. Jag handlade o vi körde hemåt igen.
Mer kaffe. Då spillde jag kaffe i bilen (på golvmattan). Det var inget som förstördes men tämligen blött så vi körde av vägen o in på nästa bensinstation för att ta papper o torka....
Så där höll jag på hela vägen hem. Det som ställde till m mest söl var nog ändå när kompisen kom på att vi köpt var sin mineralvatten.
Flaskorna låg i baksätet , helt omöjliga för någon av oss att få tag i så jag bältade av mig o hävde mig på något märkligt gymnastigt vis bakåt ,fick fram flaskorna o öppnade tjänstvilligt flaskan åt min kompis. Det SPRUTADE mineralvatten ! Fontäner i bil är inte vanligt men det förekommer...
Jag stoppade ner flaskan i plastpåsen o höll den där till den "fontänat" färdigt, hittade papper att torka av den med o räckte över den till kompisen. Hon skrattade ganska mycket. Jag tog fram min flaska för att öppna den. Min var det väldigt lite kolsyra i redan från början men jag öppnade den i påsen ändå. Ville inte orsaka nya fontäner i bilen. Den pös den också ! Jag brydde mig inte ens om att smaka på vattnet utan skruvade på korken o lade ner den i kassen igen.

Vi har skrattat mycket idag och det är nyttigt!
Hon är hemma hos sig och jag hos mig men båda kommer nog att testa våra nya prylar. Stämplar , papper och ideer !

Jag gör gärna om resan till nästa mässa i höst.
Rustad med mer pengar och många servietter....

onsdag 26 mars 2008

Jag är inte rädd !



Det här med att gå till tandläkaren har alltid varit ett jätteproblem för mig.
Borren ger ifrån sig otäcka ljud, redskapen uppfanns säkerligen av en galen person med stora agg till all befolkning och framför allt : Det är hiskeligt dyrt !
(Tror sjutton att det blir dyrt om man inte går dit! )
Jag tappade en lagning en gång o tvärvägrade att gå till tandläkaren. Min dåvarande var inte särdeles imponerad av något så trivialt som rädsla. Jag kan vara ganska karsk när det behövs men ska jag till tandläkaren blir jag tre år. Jag är i stort behov av att hålla någon i handen (helst tandläkaren själv så han inte kommer åt att göra ngt) och tilltalas med många milda ord.
Nåväl, efter en tid började tanden lagningen hade suttit i börja värka. Till sist knaprade jag värktabletter som godis. Så hände det sig att jag behövde gå till min husläkare. Efter avslutad konsultation frågade jag om han kunde tänka sig att remittera mig till sjukhustandvården.
Efter en hastig titt på den arma tanden skrev han, lika hastigt, en remiss.
Då dagen kom för första besök var jag duktigt nervös.
Det hade jag inte behövt. Tandsköterskan erbjöd sig redan i dörröppningen att hålla min hand om det skulle behövas.
Tandläkaren hälsade och pratade sedan. Pratade!? Till slut frågade han om han fick titta på tanden. Efter en viss tvekan gick jag med på det.
Jag gapade, han tittade och sa sedan med en glad stämma:
- Den drar vi ut!
Jag stirrade på honom. I mitt stilla sinne undrade jag var det var för en person jag hade framför mig. Hur kan man säga så utan att ha petat, lyst m starka lampan eller använt något som helst redskap? Under tiden hade undersköterskan kommit in med något bakom ryggen.
- Jag såg den, sa jag.
-Åh, sa tandläkaren glatt, gjorde du ?
-Ja, sa jag, usch ja.
-Aha, du tycker inte om sprutan? Då ska jag visa dig var du är rädd för.
Sedan tog han isär hela sprutan i olika delar på två sekunder blankt o stack ampullen med bedövning under näsan på mig.
- Det här, sa han, det här är bedövningen. Det andra måste jag ha för att komma åt .
Så att det inte ska göra ont...
Därefter satte han ihop sprutan igen.
För att göra denna historia lite kortare - han drog ut tanden.
Därefter gick jag kontinuerligt till honom. Tills en dag då han förkunnade att han skulle sluta . Han skulle forska i stället. Oj, vad besviken jag blev! Han tog dessvärre ingen notis om det...
Så gick några år. Jag kollade mina tänder då o då men det var inte riktigt samma sak...
Jag blev m Elsa o gick inte till tandläkaren alls. Den smärtlindring jag fick kunde jag inte ta när jag var gravid...och sedan blev det inte av.
Efter en tid fick jag problem med ett par tänder. Jag ignorerade det tills jag hörde att min fantastiske tandläkare hade öppnat en praktik. Jippi ! Lyckan var ,i stort sett, total ! Jag beställde tid och går nu dit när jag ska.
Han är kul att prata med. Prata ja! Märkligt nog går det att prata ,även om han gör sitt bästa för att få tyst på mig. Vi slänger käft så fort jag inte har några störande intrument i munnen så besöken känns som 70% prat o 30% behandling. Det är väldigt roligt men jag undrar om andra patienter får kortare behandlingstid på grund av våra diskussioner? Hmm... nej...han så proffsig så det ser han nog till.
Summan av allt detta prat om tandläkare är att med rätt tandläkare behöver man inte vara rädd.
Jag är det inte ! Längre....

Update...



Jaha...så kom o gick påsken !
Jag fick aldrig varken tillverkat eller skickat några kort i år heller.
Till mitt försvar måste väl ändå påskens placering vara godtagbar?
Va? Påsk i mars? Jag hann inte med. Det var vinter . En väldigt tam vinter men ändå vinter. Sen blev det vår. Härligt! Solen sken o träd o buskar knoppades. Tidningarna skrev om olika vårtecken. Jag gick o funderade över att hänga bort overaller m tillhörade mössor o vantar...Då var det plötsligt påsk ! Och VINTER igen!
Overallerna använs flititgt. Likaså mössor o vantar.
Oscar hade problem med att hitta ett par härförleden. Resultatet blev att han gick ut med en av sina egna handskar på en hand o en av mina fleccevantar på den andra handen. Det såg lite märkligt ut men han frös inte .



För övrigt har Agnes blivit ett dagisbarn. Hon är inte där så många timmar åt gången och inte heller hela veckan. Hon har det bra där. Hon kan leka m vad hon vill utan att något syskon kommer o tar det hon leker med. Det finns en stor mjuk pool hon kan tumla omkring i och glada fröknar.


Det är skoj på dagis. Men tröttande. Hon sover en hel timme på förmiddagen. Så länge sover hon aldrig hemma. Även om det bara är hon o jag eller hon o pappsen hemma.




lördag 22 mars 2008

Så här tycker min dotter...

Jag stod o gjorde tunnbröd i morse. Elsa hjälpte till. Mest genom att titta på o stå för underhållningen...men ändå..
- Mamma , sa hon, jag tycker att du är underlig !
-Jaså, sa jag, hur menar du då?
-Jaa.. (hon funderade en stund) ....som en skateboard ungefär !!

Hon funderade själv över denna upptäckt en stund, kom på att det kanske inte var helt vanligt att bli jämförd m en skateboard o sa :
- Mamma...
- Mmm, mumlade jag som fortfarande tänkte på skateboarden, vad är det?
- Mamma, du är snäll .....som en kanin !

tisdag 18 mars 2008

VI bor här....

Vi hade varit ute en stund o skulle gå in.

När vi kom in i gången , luktade det rengöringsmedel.

-Men, vad har Tomas (fastighetsskötaren) gjort nu? , sa Elsa.

-Han har nog torkat golvet i gången , sade jag

-Men mamma, han gör ju det jätteofta!

-Ja, men det är ju många som går här i gången så det behövs.

Elsa tänkte en liten sekund o sa sedan: -Jaa, nu bor VI här !

måndag 17 mars 2008

I fredags....

....var vi ute på lekplatsen en stund.
Agnes tyckte att stövlar var sällsynt onödigt och sparkade av sig dem i ett kör.

Så här såg det ut . Bitvis. Först gungade flickorna....

Sedan var det dags för sandlådan...via gungbåten. Vid sandlådan står ett vuxenbord. Där serverade Elsa goda pannkakor (blad) och soppa (sand och barr)



Solen stack lite i ögonen då o då.





Eftersom Agnes inte var bjuden på maten gav hon sig av på egen upptacktsfärd. Den slutade vid fiskgungan.

Sedan gick vi in för att äta riktig mat.












Allas favorit ämne : Vädret !


Hallå där! I natt vaknade jag av någon anledning. Jag tittade ut o upptäckte att Kung Bore varit framme igen. Jag tog ett par kort som inte blev vidare bra men jag lägger de här i alla fall.

Så här såg det ut utanför vår balkong i morse! Oerhört märkligt. Elsa traskade iväg på dop i madickenklänning och sandaler igår.Idag är hon ute o leker med vinteroverall på.



söndag 16 mars 2008

Dop




Idag har det nya lilla kusinflickebarnet blivit döpt.Tilldragelsen ägde rum i en liten kyrka i N:a Björke. ( Det ligger mellan Trollhättan o Grästorp)
Dels var det dop o dels skulle Barnens Bibel delas ut till församlingens sexåringar. Det var en fin gudstjänst med en fullsatt kyrka.
Efteråt var det fika på bygdegården. Vackert dukade bord, varm
smörgåstårta m sallad och päroncider. Sen kaffe o kaka. Gott gott !
När kaffet var urdrucket o alla presenter öppnade började folk droppa av lite smått. Flera av Jennys (den nydöptas ömma moder) släktingar ville se
hur de bodde o vallfärdade dit. De bor MYYSIGT !!! Jag blev svårt avundsjuk, dock utan att för den skull bli missunsam. Hon är väl värd både hus och stor trädgård. När vi kom dit var min käre make vänlig nog att
, med bilen och dess tyngd, göra ett, ca 3 meter långt , dike på deras uppfart.
Ganska djupt också märkte jag när jag gick ur bilen för att släppa ut alla barn. Bilen hade sjunkit ner till tröskeln.... Min käre lugna norrlänske make blev ytterligt förbaskad och hävde ilsket ur sig en och annan rejäl svordom innan han gick ut för att beskåda eländet.
Jenny ställde ner bilstolen med Felicia på gräset och gick för att putta upp bilen på fast mark igen. Hon fick hjälp av några stycken och kan alltså inte ta hela äran åt sig . Nu , i efterhand, tycker jag att det hela är väldigt komiskt. ( Jenny o Stefan : Vill ni att vi kommer o skottar igen diket är det bara att höra av sig ! )
Vi gick en liten rundtur innan vi sa adjö för att fara hem igen.
Vi gjorde dock ett stopp i Vargön för en titt-in hos Tommy o Karin innan vi kom hem.

Under kvällen har valda delar av familjen (den maskulina delen) hämtat Oscars dator som varit "hos doktorn" över natten.
Datorn kom hem pigg o rask. Jag har sålunda inte sett röken av sönerna på hela kvällen..

Nu ska jag ta ett tag i köket, ladda mobilen och krypa till kojs.
Hav en god natt gott folk !

torsdag 13 mars 2008

Promenad

Idag vaknade jag med en fantastisk värk . Jag fräste åt maken när jag skulle gå upp i morse. Han tycker att jag ska sluta amma så att jag kan börja äta mina värkdämpande mediciner snart... Konstigt, vill inte alla få en utskällning direkt vid sängkanten när dagen grytt?
Flickorna och jag gick till dagis i småregn. Det är inte smart att välja fleecetröja i det vädret. Jag blev lite svampig i konturen men torkade snart.. : )
Elsa brydde sig inte alls utan hoppade glatt i vattenpölarna och Agnes satt i vagnen och trivdes.



Hemma igen städade jag Elsas rum. Agnes stjälpte till.
Jag sorterade o lade allt på sina platser. Agnes kröp eller gick, genom att hålla i mina byxor, efter o kastade glatt ut sakerna igen. Hon är lite tålamodskrävande då och då. Jag var dock snabbare än henne och vann kampen om leksakernas placering .


Efter lunch gick vi till dagis igen för att hämta Elsa. På vägen dit tog jag ett par kort på ett mossigt träd och en vattenpöl som trädgrenar speglade sig i. Det är förvånansvärt bra kort m tanke på att jag fotat med mobilen.




onsdag 12 mars 2008

Agnes 1 år idag !

Idag har det lilla flickebarnet minsann gått o blivit ett helt år. Tänk vad tiden går...I julas fick hon ,bland annat ,ett par mockasiner. För er som inte vet vad det är kan jag berätta att det är lite tjockare strumpor med halkfri sula under. Jag är stor vän av dessa fotbeklädnader och höll noga reda på dem.Trodde jag. En dag hittade jag bara den ena. Jag blev ytterligt gramse över detta och letade ,varje gång jag gick o plockade saker ,i flera dagar. Nix, den ena stod inte att finna.När min dyra moder ringde för att fråga vad som stod på Agnes önskelista , var jag ganska rask med att påtala behovet av ännu ett par mockasiner.



Igår hade Oscar omvärldsdag. Det betyder att han skulle uppsöka en arbetsplats hos någon han känner och tillbringa en dag på dennes arbetplats.Han har en sådan dag per termin upp till 7:an eller 8:an. I Högstadiet blir det fler dagar i rad. Oscar följde m Sten till hans jobb. På kvällen hade han fotbollsträning. Han var på den , duschade och gick så småningom o lade sig. Han ville att jag skulle natta honom så jag slog mig ner på hans skrivbordstol en stund. Att bara sitta ligger inte riktigt för mig så jag passade på att sopa fram lite saker som jag fick för mig kunde ligga under hans säng. Jag hittade damm , leksaker och - den försvunna mockasinen !! Vilken lycka ! Hur den hade hamnat under hans säng är och förblir en gåta men jag var väldigt glad över mitt fynd.

I morse gick jag upp, gjorde frukost och väckte alla barn. Eller ja...Elsa satt på toaletten när jag kom upp. Agnes hade jag på armen. Hon vaknar först av alla. Oftast på ett strålande humör. Hon hjälpte mig att väcka Oscar genom att krypa runt i hans säng.

Oscar kom iväg till skolan strax efter att Lars stuckit iväg på ett tidigt möte.

Han kom hem i lagom tid för att ta Elsa till dagis. När de försvunnit ville Agnes bada. Hon placerades i badkaret, jag gick upp o väckte Simon (bara tre gånger idag : ) ). Sen bakade jag tårtbottnar och gjorde en stor tacopaj. Simon bad om det till middag igår. Det var en bra ide´. Till den gjorde jag sallad och dressing. Pajen blev väldigt godkänd av de som åt av den. Kul !


Av Pia och Luna fick Agnes en kobil som brölar väldeliga när man kör den. Hon blev lite skeptisk till de myckna ljuden. Pia ,som inte hade trott att den skulle låta SÅ mycket , tipsade om att ta ur batterierna... Av morfar fick hon pengar. Jag ska köpa en sparbössa man bara kan öppna m konservöppnare. Där ska alla penningar iläggas.
Mormor ,Sten o moster m familj kom med ett par mockasiner och en trumma. Jättebra !! (Mockasinerna alltså, trumman kommer jag nog att lägga på ett bra ställe så småningom)
Agnes tyckte att trumman var väldigt kul!
Tanya m familj kom med paket till både Elsa o Agnes.
En lyssnarbok till Elsa . Hon jublade! Elsa älskar sagor och visor . Hon brukar lyssna innan hon somnar på kvällarna.
Agnes fick en mycket söt tunika och en byxkjol som mest var grön. Elsa är så oerhört rosa så en annan färg till Agnes var toppen!


Av oss får hon i morgon. En bil med djurljud och en lära-gå-bil.


Nu har jag skrivit så där långt igen... Tack, för att du orkade läsa.
Ha det gott!










torsdag 6 mars 2008

Jag kom ihåg

Elsa var ju på BVC i måndags. Jag kom faktiskt ihåg att gå dit.
Även hon följer sin kurva. Hon fick berätta en saga utifrån bilder i en bok. Det var för att kolla ordförrådet. Med tanke på alla som pratar runt omkring henne och alla ord hon sprutar ur sig varje dag, var jag inte speciellt förvånad när BVC-sköterskan sa att hon hade ett ovanligt stort ordförråd. Rita fick hon också göra. Hon fick en blyertspenna som hon raskt ratade. Hon ville minsann rita med färgpennor.
Hon fick en låda med kritor som hon nådigt tog emot. Därefter ritade hon ett vackert porträtt av mig. Orange kropp,gröna ben,blå armar,rosa bröst (en viktig detalj),röda (?!) ögon och mun och som avslutning blått långt hår. Väldigt stiligt!

onsdag 5 mars 2008

I MacGyver´s anda...

Idag har Elsa varit på dagis lääänge. Hon brukar vara där mellan 9-14. Idag skulle hon vara kvar till kl 16. Jätteroligt! Dessutom skulle hon få äta mellanmål.
Lars jobbade till kl 19, var på kurs under dagen och hämtade Elsa in emellan.
Hon kom hem och sa hej innan hon rusade ut för att leka.

Agnes ska nog få lite fler tänder. Hon har feber o en formidabel snuva. Lägg till ett stort mått gnäll. Det är befogat om det är tänder på gång. Jag kan inte tänka mig att det är en skön upplevelse.

Linda kom över i morse. Vi drack kaffe och spelade kort när inte Agnes ville ha uppmärksamhet. Det ville hon mest hela tiden så ett parti tog i stort sett hela dagen. Eller i alla fall fram till kl 15..
Vi gjorde dock avbrott för annat också. Linda hittade på att jag skulle sätta upp vajern i taket.
För ett bra tag sedan köpte vi vajer på IKEA för att ha i vardagsrummet. Med tunna gardiner skulle den fungera som rumsavdelare.
Vi tänkte sätta upp den förra veckan. Med glatt humör öppnade jag förpackningen och upptäckte att det inte fanns skruv att sätta fast vajern med.
Detta köpte vi på Göksäter i fredags . Nå, nu tyckte Linda att jag kunde sätta upp den.
Det gjorde jag . Medan jag försökte få Agnes att sova en stund strök hon gardinerna .
Oj, vad glad jag blev över den hjälpen ! Så skönt att inte behöva stryka själv. : ) Resultatet blev ,smått , enastående ! Mjukt och fint hänger de där.Rummet fick en helt ny atmosfär. Mysigt !











När Linda gått hem fortsatte jag . I bästa MacGyver-anda började jag sätta upp trappgrinden som stått på parad i köket sedan i november.Det var ett ganska marigt företag att utföra själv så Simon fick rycka in och assistera. Agnes satt i en barnstol och hejade på.


När trappgrinden var på plats bar jag upp en massa attiraljer för nästa projekt.


Vi har haft ett kompostgaller som trappgrind. Den har stått lutad emot trappräcket. Inte speciellt säkert. Det väsnades mycket när det ramlade omkull också. Resultatet blev minst lika bra som med en riktig grind. Jag fick visserligen hitta på lite egna lösningar för att få till det men - MacGyver hade inte gjort det bättre faktiskt. (För er som inte vet vem den fantastiske hjälten/fixaren MacGyver är: sök på google! )


Lars blev mäkta imponerad av sin fru (och Simon) när han kom hem. Kul att göra honom glad !

Resten av kvällen har jag gräddat våfflor, nattat Elsa och Agnes samt suttit och pöst. Luften gick ur mig vid 20-snåret. Jag orkade inte ens torka av köksbordet.

Den gode maken gjorde en insats och torkade bord och gjorde ett krafttag i köket. Härligt! Han är så duktig, min man.


Nu ska jag verkligen sova! Natti natti

söndag 2 mars 2008

På utflykt !

I fredags var maken ,Agnes o jag på utflykt!


Först åkte pojkarna till respektiva skola o Elsa lämnades på dagis.

Utflykten började med ett besök på vår balkong.

Där plockade vi in en massa skräp som jag fyllde hallen med. Lars bar ner det till bilen (o fyllde därmed den ) och for iväg till tippen.

Jag måste erkänna att jag var svårt frestad att fortsätta städa balkongen.

Vädret var dock strålande så vi valde att åka en tur.

Vi åkte till Göksäter, en affär på Orust. Den är känd för att ha mycket olika saker till oerhört humana priser. Från början hade de mest tyger men har utökat sortimentet på senare tid.

Vi köpte kläder till tre av barnen ( Simon vill köpa sina kläder själv) och tittade på allt man kunde köpa.

Innan vi gick in bestämde Agnes att vi skulle äta. Hon bestämde det väldigt högljutt så vi enades om att det var en god ide´. Kokt korv m bröd och en festis till lilla damen. Hon är väldigt duktig på att hantera sugrör. Se bara !
Efter mat o shoppning åkte vi hem till Uddevalla igen.

Elsa hade hämtats från dagis av Pia så vi styrde kosan dit. Vi åt middag och hade en trivsam stund. Lars åkte för att städa bilen . Han tog med sig Pias dammsugare men lämnade mig och flickorna som pant. : )

Bilen blev väldigt fin ! Det luktar fräscht och ser så väldigt mycket bättre ut ,utan kexsmulor o grus på golvet...